Labor Café Projekt

Labor Café egy kísérlet. Kísérlet arra, hogy megtanítson sokakat újra valódi közösségként működni. Kísérlet arra, hogy összefogásra buzdítson egy várost egy jól körvonalazott célért. Kísérlet arra, hogy bekapcsolja az egyéneket, miközben kikapcsolódnak és segítsen élménnyé tenni egyszerű, közösen elért eredményeket. Kísérlet arra, hogy közösen kezdjük el a változást. Erre utal a mottó:

„Vedd ki belőle a részed! Tedd hozzá a magadét!! 

A közösségi gondolkodás része az adományozás, a jótékonykodás, melynek lényege, hogy az egyént nem hagyja hidegen egy társadalmi csoport problémája, hanem tenni akar a pozitív változásért. A civil szervezetek számos kreatív ötlettel hívják fel magukra, céljaikra, az általuk képviselt ügyre, problémára a társadalom figyelmét. Az utcai akciók, performanszok, szórólapok és társadalmi célú hirdetések után egyre több szervezet nyitott úgynevezett charity shopokat, charity cafékat, hogy egy ebéd, vagy a kávézás ürügyén kapjon extra figyelmet törekvéseinek.

A Labor Café Adománykávézó, Nyitott Közösségi Tér az emberekre, a helyi közösségre támaszkodik. Addig marad fenn, míg van mögötte társadalmi támogatottság, míg vannak olyanok, akik hisznek a független, szabad kezdeményezésekben, az összefogás erejében és fontosságában. Azzal, hogy kö zelebb hozzuk a közösséget egymáshoz a térben, közelebb kerülnek egy társadalmi ügyhöz, egy közösségi kezdeményezéshez is, melynek részesei lesznek felhasználóként és segítőként egyaránt. Célunk, hogy minél több fiatalnak adjuk át a közösségben való gondolkodás szemléletét, a közös siker adta élményt, az önkéntesen végzett segítő tevékenység adta tapasztalatokat és tudást. Tudjuk, hogy egy közösség ereje, ellenállóképessége azon múlik, hogy a tagjai mennyire képesek együttműködni, így a tér fenntartása és működtetése az önkénteseknek és az adományozóknak egy gyakorlati terep arra, hogy nyissanak egymás felé, új kapcsolatokat szőjenek.

A Labor Café szemléletet formál, támogat, bevon, inspirál.
Szabadságra és az azzal járó felelősségre tanít.

A felelős, aktív közösség támogatás nélkül elhal.
Legyél rendszeres adományozónk, támogasd a helyi közösséget!

Tabualpláza Alapítvány
MBH: 68800099-11052087

Címünk: Nyíregyháza, Benczúr tér 19.