Oktatási segédlet

A közösségi szolgálat hasznosságáról

Ötven hasznos óra, életre szóló tudás

A Tabulapláza Alapítvány Labor Café projektjének alapját képezi a közösségi szolgálat és az önkéntesség. A kávézó, közösségi tér célja, hogy az önzetlen segítségnyújtás élménye mellett, a problémafelismerést, a felelősségvállalást és a közösségben való gondolkodást is megmutassa a diákoknak. Mindezeket gyakorlatba ültetve, egy nulláról, adományokból, támogatásokból, összefogással létrejött kávézó segítségével, melyek színvonala a közösségi összefogás, az egyéni felelősségvállalás mértéke szerint változik.
Hol a helyem? Mit kell tennem és miért? Mi értelme a közösségi szolgálatnak? Úgy gondoljuk, mindezeket meg kell tanulnunk mindannyiunknak.

A közösségi szolgálat rendszere mindenki számára újdonság, így azt minden szereplő számára meg kell „tanítani”, mindannyiunknak fel kell fedezni, mindannyiuknak meg kell tudni megtalálni benne azt, amely számunkra hasznos tudást hozhat.

A szülők és gyerekek, a pedagógusok és a befogadó szervezetek egyaránt most ismerkednek a rendszerrel. A Tabulapláza Alapítvány ehhez a folyamathoz kíván segítséget nyújtani azzal, hogy on-line elérhető tananyagot készített, melyhez kapcsolódóan folyamatosan oktatással segíti a diákokat.

A 45 perces oktatás során a diákok megtanulhatják, hogyan lehet az 50 óra a karrierjük alapjait jelentő első néhány kocka.

Az oktatás keddenként 17-től kerül megrendezésre, melyre előjegyzéssel lehet jelentkezni. Az online tananyag igénylése itt: https://goo.gl/forms/kVyGOsZ9n3w9MNH22, az oktatásra történő jelentkezés a tabulaplaza@gmail.com címen történik.

Az oktatáson való részvételt leigazoljuk közösségi szolgálatként.

Leave a Reply